Contact Informatie

Home

Consulthealth

Van Hullebusch Carine

Steenoven 23
8730 Beernem

Phone +32 (0)499 05 45 61
Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Email Routebeschrijving en openingsuren

In de kijker

"Jijzelf bent de vormgever van je leven.
De wind kun je niet veranderen, maar de zeilen zet je zelf"

 

Consulthealth geleidt door gezondheidstherapeut Carine Van Hullebusch, staat in voor complementaire gezondheidszorg en verschillende behandelingen voor en bij eventuele klachten.

Het BBRS (Basis Bio Regulatie Systeem) krijgt vooral de aandacht. Het BBRS is het grootste systeem dat alle cellen met elkaar verbindt en voor 60-70% van het totale weefsel van het menselijk lichaam uitmaakt. Het BBRS (ook wel de Matrix genoemd) omschrijft een gans netwerk aan informatie. Door de vele toegenomen vormen van vervuiling nl. industrievoeding, Electro smog , negatieve emoties,… krijgt het systeem het zwaar te verduren.

In de mens is voortdurend van alles in beweging en in dat verband is gebleken dat er sprake is van ritmische bewegingen. Het BBRS is ook verantwoordelijk voor het opslaan van zuren. De zuurtegraad is niet altijd dezelfde. De mens staat, zo is gebleken, ook in een duidelijke wisselwerking met zijn omgeving in de meest ruime zin van het woord.

Begrip Natuur geneeswijzen :

Wij zouden het willen definiëren als een geneeswijze die rekening houdt met het eigen vermogen tot herstel (de "Vis Medicatrix Naturae") van een organisme. Er is een natuurlijke neiging naar gezondheid en met bepaalde therapieën of handelingen kun je dit zelf genezend vermogen stimuleren.
De natuurgeneeskunde richt zich niet primair op het bestrijden van de ziekte en het behandelen van de symptomen, maar richt zich vooral op het stimuleren van het zelf genezend vermogen.

Begrip Oosterse geneeswijzen :

In de Traditionele Chinese Geneeskunde spreekt men over Yin en Yang. Yin en Yang is een zeer oud filosofisch concept van rond 2100 voor Chr. uit de Xia Dynastie.
Volgens dit concept heeft alles in het leven en positieve en een negatieve kant en wijzigt alles voortdurend. In de Tradionele Chinese Medicine worden emoties en levensstijl als belangrijke factoren tot ziekte en gezondheid gezien. Gezondheid, een kwalitatief rijk leven, prestatievermogen en gelukkige relaties zijn geen toeval. Ze zijn veeleer het resultaat van het eigen doen en laten, de positieve uitwisseling met de omgeving en niet in de laatste plaats een verstandige voeding. Ontevredenheid met het bestaande leidt altijd tot ontvankelijkheid voor het nieuwe !!


Opleidingen

 

2007-2011 :

Gezondheidstherapeut.

geschreven thesis :'De kracht van de natuurgeneeskunde bij een zwakke immuniteit'(afweer)

2010 : Auriculo
2011-2014 :        Nestherapie
2013 :  Bijscholing : Kwantumfysica van het brein
2011-2014 :

Traditionele Chinese Medicine.
Geschreven thesis :'Hypothyreöidie en Oosterse geneeswijzen'.(traag werkende schildklier)

2014 : 

Bijscholing : 'Zang-Fu in de praktijk'

2013 : 

 Bijscholing : Schüssler, Celzouten

2014 : 

Bijscholing : Groei en ontwikkeling, over gezonde voeding

2014 : 

Certificaat : Methode 'Dorn' 'Breuss'

2015 : 

Seminar : 'Focus op de darm'

2018 : 

Certificaat : 'Psyche en Voeding

Lid van de beroepsvereniging BBNa