Contact Informatie

Home

Consulthealth

Van Hullebusch Carine

Steenoven 23
8730 Beernem

Phone +32 (0)499 05 45 61
Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Email Routebeschrijving en openingsuren

In de kijker

"Jijzelf bent de vormgever van je leven.
De wind kun je niet veranderen, maar de zeilen zet je zelf"

 

 

  • PSR : Podo Segmantale reflexlogie of Voetrefloxogie


De werking van DSR is verklaarbaar vanuit de neurologie, de embryologie en de segmentale verschijnselen. Er is, zoals aangetoond, een verband tussen functiestoornissen en stressgevoeligheid of negatieve emoties. Stress zet zich altijd vast op de spieren, voornamelijk op de nek-en rugspieren. Spieren kunnen namelijk dusdanig gespannen zijn dat zelfs een normale ademhaling niet meer mogelijk is.
Het middenrif kan volledig gespannen staan en vast zitten. Bij het inademen blijft de buik onbeweeglijk, vlak en hard. Met DSR kunt u de spierspanningen wegwerken, het bloed door heel het lichaam laten stromen zodat het sterk afgekoeld lichaam weer warm wordt zodat blokkades worden opgegeven.
DSR kan als hooftherapie gebruikt worden, maar ook als voorbereidende of ondersteunende therapie bij PSR, voetreflexologie. Deze vorm van manueel behandelen wordt gezien als de Stradivarius onder de manuele therapieën.

Met PSR of Voetreflexologie wordt het hersengebied, het zenuwstelsel en hormoonstelsel gemakkelijk genormaliseerd en indien nodig gestimuleerd.