Contact Informatie

Home

Consulthealth

Van Hullebusch Carine

Steenoven 23
8730 Beernem

Phone +32 (0)499 05 45 61
Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Email Routebeschrijving en openingsuren

In de kijker

"Jijzelf bent de vormgever van je leven.
De wind kun je niet veranderen, maar de zeilen zet je zelf"

 

bachbloesem De Bachbloesemremedies werken niet op de lichamelijke ziektesymptomen, maar op gemoedstoestanden en geestesverhoudingen. 

Elke gemoedstoestand of geesteshouding kan, op een gegeven moment en in een bepaalde situatie, volstrekt in harmonie zijn met de persoonlijkheid.

Is die harmonie er echter niet, dan ervaart de persoonlijkheid dat in bepaalde opzichten als ‘storend’.

Symptomen zijn psychologische en/of lichamelijke gevolgen van zo’n volgehouden stoornis in gemoedstoestanden of geesteshoudingen. De Bachbloesems pakken nooit de symptomen aan, maar brengen gemoed en geest weer tot rust. Ze maken het mogelijk dat de persoonlijkheid weer in harmonie komt met haar roeping, opdracht en oriëntering in dit leven.

De Bach-bloemenremedies pakken de oorzaken van disharmonie aan en herstellen het evenwicht op de verschillende bewustzijnsniveaus (onderbewust, onbewust en bewust niveau). Ze beïnvloeden onze aanleg tot zelfgenezing, zonder dat daar vreemde, onnatuurlijke of tegennatuurlijke middelen moeten voor ingezet worden die het lichaam, lichaamsdelen of organen dwingen om weer te functioneren 'zoals het hoort'. 

De Bach-bloemenremedies kunnen worden ingezet als een belangrijk onderdeel bij een leerproces dat een mensenleven is. Dat leerproces wordt op gang gebracht door een crisis, door aandoeningen en ziekten. Maar vanuit een ruimer standpunt bekeken is de aard van of de manier waarop wij op gebeurtenissen of situaties reageren zeer de moeite waard om in zo'n leerproces te stappen. Alle ervaringen die wij als 'negatief' of 'onaangenaam' beschouwen, leiden immers tot een innerlijke ontevredenheid of tot frustratie en vormen ieder op zich de kleine bouwstenen voor een totaalvisie op ons eigen leven, op de samenwerking en op de wereld.

Bij de Bach-bloementherapie gaat men ervan uit dat gevoelens (emoties) de aanwijzers zijn van de verbroken innerlijke harmonie. Angst, vertwijfeling, spijt, neerslachtigheid, achterdocht, vreugdeloosheid, eenzaamheid, wanhoop, overbezordheid of sentimentaliteit zijn allemaal gevoelens die gemoed en geest beinvloeden en het innerlijke evenwicht in meer of mindere mate verstoren. Er is geen enkele gemoedstoestand denkbaar die niet binnen het geheel van de Bach-bloementherapie kan geplaatst worden. En dan hebben we het niet altijd over storende, maar even goed over gemoedstoestanden die aanvankelijk als aangenaam worden ervaren.